main logo
653

România: Elevii vor primi câte 10 roni pentru fiecare zi de școală

Guvernul României vrea să le acorde elevilor câte 10 lei (43.5 lei moldovenești) pentru fiecare zi de școală cu prezență integrală.

România: Elevii vor primi câte 10 roni pentru fiecare zi de școalăFoto: fanatik.ro

În anul școlar 2019 - 2020 vor primi vouchere elevii din ciclul primar, iar în anul școlar 2020 - 2021 vor primi și cei din ciclul gimnazial, transmite Știri.md cu referire la scrie edupedu.ro.

Măsura apare pe site-ul PSD și arată că plata voucherelor se va face la începutul lunii următoare.

Dacă s-ar aplica această idee, atunci un elev care frecventează toate orele lunar, în toate cele aproximativ 20 de zile de școală, ar urma să primească 200 de lei românești în luna următoare. Cei care au lipsit o jumătate de lună, chiulind 10 zile din cele 20, deci două săptămâni de școală, vor primi doar 100 de lei românești luna viitoare.

În învățământul primar și gimnazial din România sunt 1.653.688 de elevi, iar în învățământul liceal sunt 629.755 de elevi, potrivit Institutului Național român de Statistică. Dacă ar fi să primească toți câte 200 de lei pe lună, efortul bugetar ar fi 456.688.600 de lei românești pe lună, adică peste 3 miliarde de lei românești pentru cele circa șapte luni de școală dintr-un an calendaristic.

În același raport, apare și eliminarea impozitului pentru veniturile mai mici de 2.000 de lei românești obținute de familiile cu copii.

Măsura 26 prevede programul „Digitalizarea învățământului românesc”, cu dotarea claselor cu table și tablete, digitalizarea manualelor și realizarea de laboratoare digitale pentru științe. Iar la măsura nr 27 „programul infrastructura educațională”, care prevede grupuri sanitare în toate școlile, obținerea autorizației de funcționare pentru toate școlile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării