123
0
România: Dosar penal pentru nereguli la organizarea votului din diaspora
123
0

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că a fost constituit un dosar penal în urma sesizărilor referitoare la nereguli privind organizarea votului din 26 mai în diaspora.

Foto: tvrmoldova.md

"La data de 6 iunie 2019 au fost primite, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un număr de 42 de plângeri având ca obiect nereguli privind exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii din afara graniţelor ţării la alegerile pentru Parlamentul European şi la referendumul desfăşurate la data de 26 mai 2019. Ca urmare a transmiterii plângerilor, la data de 6 iunie 2019, în cadrul DNA a fost constituit un dosar penal în care se vor efectua acte de urmărire penală", se precizează într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md

Parchetul General a primit peste 40 de plângeri, însă procurorii au trimis dosarul la DNA.

Românii din diaspora au criticat felul în care autorităţile de la Bucureşti au organizat în străinătate votul din 26 mai. La cele mai multe secţii din Europa, cozile au fost uriaşe şi mulţi români nu au putut vota.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter