main logo
735

România: Codul galben de ploi şi furtuni, prelungit! Unde va lovi potopul

Meteorologii au prelungit codul galben de ploi torenţiale pentru de 22 judeţe din sudul, nord-estul şi sud-estul ţării, până joi seara. Codul portocaliu pentru Tulcea şi Constanţa a fost menţinut până miercuri la ora 21:00.

Alertă meteo în România. Harta zonelor de furtuni

În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua izolat aspect de vijelie, relatează Știri.md cu referire la realitatea.net.
Prin acumulare sau în perioade scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informaţiile.

 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării