main logo
342

România: Bilanțul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 135

Alte patru persoane au murit din cauza gripei, fiind vorba despre două femei şi doi bărbaţi, din judeţele Giurgiu, Mureş, Sibiu şi Brăila, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Numărul deceselor ajunge la 135.

România: Bilanțul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 135

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 26 de ani, din judeţul Giurgiu, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, a murit luni. Ea nu era cunoscută cu alte afecţiuni, însă nu era nici vaccinată anti-gripal, transmite Știri.md cu referire la News.ro.

Totodată, un bărbat de 87 de ani, din judeţul Mureş, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, a murit duminică.

O altă femeie, de 50 de ani, din judeţul Sibiu, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal, a murit în 16 februarie.

Un alt deces cauzat de gripă a fost confirmat la un bărbat de 50 de ani, din judeţul Brăila, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Acesta avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinat anti-gripal, şi a murit în 12 februarie.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 135.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării