main logo
431

România: Bicicliștilor le va fi interzisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul condusului

Autoritățile din România au înăsprit legea, iar șoferilor, dar și bicicliștilor și celor aflați pe trotinete le este interzisă utilizarea telefoanelor în timpul mersului.

România: Bicicliștilor le va fi interzisă utilizarea telefoanelor mobileFoto: Bicycling magazine

Ministerul Afacerilor Interne a României a luat decizia de a modifica Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și să interzică utilizarea smartphone-urilor, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Concret, cine e prins la volan cu telefonul în mână riscă să-și piardă permisul de conducere.

Conducătorii de autovehicule, tramvaie aflate în mișcare, dar și ai unor vehicule pentru care nu ai nevoie de permis de conducere (bicicletă, trotinetă etc) vor avea interzis să nu doar să utilizeze telefonul în timpul mersului, dar chiar și să-l țină în mână. „În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”, se arată în lege.

Astfel, chiar şi bicicliştii sau cei care conduc trotinete şi care sunt surprinşi de polițist cu telefonul în mâna vor fi pasibili de a fi sancţionaţi la fel ca în cazul şoferilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării