main logo
669

România, avertizată oficial referitor la planurile pentru Kovesi

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, socialistul Frans Timmermans, a reluat, miercuri, mesajul clar că Laura Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European, pentru a fi primul procuror-șef european.

România, avertizată oficial referitor la planurile pentru Kovesi

Totodată, precizând că este important ca aceasta să-și poată prezenta candidatura, astfel încât instituțiile europene să poată lua o decizie, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Declarația vine după ce Secția pentru investigarea magistraților a plasat-o pe fosta șefă a DNA sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara. 

Într-o conferință de presă, Timmermans a avertizat dur România în legătură cu planurile guvernului social democrat – ALDE din domeniul justiției.

„România trebuie urgent să revină la procesul de reformă. Aceasta înseamnă să mergem mai departe și nu înapoi și să ne abținem de la orice etapă care inversează progresul realizat în ultimii ani. 

În special, vreau să avertizez împotriva oricărei acțiuni guvernamentale care ar perturba sistemul judiciar român prin crearea unei impunități sistemice de facto pentru înalții demnitari care au fost condamnați pentru corupție. O astfel de mișcare ar obliga Comisia să acționeze rapid”, a spus Timmermans.

Avem nevoie de rezultate urgente. Am spus întotdeauna clar că vorbirea de dragul vorbirii nu va fi de ajuns și că vor fi necesare acțiuni concrete din partea românilor și vor fi necesare mai devreme decât mai târziu. Dacă aceste preocupări nu sunt îndeplinite, Comisia va trebui să acționeze și să utilizeze mijloacele de care dispune”, a avertizat înaltul oficial european.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării