main logo
357

România ar putea contesta mandatele europarlamentarilor britanici

Dintre cele 33 de locuri alocate României în Parlamentul European, doar 32 vor fi ocupate chiar de la începutul noii legislaturii.

România ar putea contesta mandatele europarlamentarilor britanici

Locul cu numărul 33, care ar reveni lui Victor Negrescu de la PSD, va fi suspendat până la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, termenul pentru Brexit fiind 31 octombrie, doar dacă nu va fi prelungit din nou, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Biroul Electoral Central a validat luni mandatele de europarlamentarirezultate după alegerile europarlamentare din 26 mai. Deşi România are 33 de parlamentari europeni, la Bruxelles vor pleca, pentru moment, doar 32, urmând ca după Brexit să fie ocupat şi ultimul.

Constantin Mituleţu, preşedintele AEP, a confirmat că al 33-lea loc al României va fi ocupat doar în condiţiile în care Marea Britanie părăseşte blocul european: „Da, aşa este, România are un mandat, cel cu numărul 33, pe care nu îl ocupă. Unul dintre mandatele pe care noi le avem acum este suspendat. Este vorba de mandatul lui Victor Negrescu”.

Mituleţu a mai declarat că România ar putea contesta mandatele britanicilor la Curtea Europeană de Justiţie, în condiţiile în care o astfel de discuţie ar exista deja la nivelul instituţiilor europene: „Să vedem, e o discuţie, înţeleg, la niveul UE şi o ţară deja a contestat la Curtea Europeană de Justiţie şi să vadă să stabilească ca de fapt europarlamentarii britanici să nu intre în mandat. Ei oricum pleacă, aşa ar fi corect şi logic... Voi vorbi şi eu cu colegul meu care se ocupă de relaţia cu instituţiile europene şi o să vedem dacă şi noi putem să facem, să demarăm o astfel de procedură. Dar va rămâne la latitudinea Curţii Europene”, a spus preşedintele AEP.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării