main logo
421

România a importat cea mai mare cantitate de energie din ultimii 19 ani

Record la importul de energie. România a importat marți 1860 MW, cea mai mare cantitate de energie din ultimii 19 ani. Şi este aproape de capacitatea maximă a infrastructurii de transport de energie pe care o are România: adică 2.300 MW, arată Transelectrica într-un răspuns pentru Digi24.

România a importat cea mai mare cantitate de energie din ultimii 19 ani

Record import comercial înregistrat în ultimii 19 ani: 1860 MW (valoare medie orară) pe 22 ianuarie 2019, transmite Ştiri.md cu referire la digi24.ro

Capacitatea infrastructurii energetice din România 

- import comercial: max. 2300 MW 

- export comercial: max. 1550 MW 

- import comercial posibil: max. 2300 MW

Răspunsul Transelectrica pentru Digi24: „Activitatea de export/import energie electrică este rezultatul activităţilor comerciale derulate de participanţii la piaţa de energie electrică, fiind puternic influenţată de diferenţele de preţuri din regiune. CNTEE Transelectrica SA, în calitatea sa de operator de transport şi de sistem, asigură serviciul de transport al energiei electrice şi alocarea capacităţilor pe liniile de interconexiune disponibile din punct de vedere tehnic, pentru derularea contractelor de export/import.

Din punct de vedere tehnic, infrastructura permite în acest moment un import comercial de până la 2300 MW şi un export comercial de până la 1550 MW. Valoarea maximă a importului comercial din anul 2000 până în prezent, a fost de 1860 MW (valoare medie orară) şi s-a înregistrat în ziua de 22.01.2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării