main logo
771

Români blocați pe o insulă din Thailanda. Mărturia unei femei

Furtuna tropicală Pabuk afectează și români aflați în vacanță în Thailanda unde este plin sezon turistic.

Români blocați pe o insulă din Thailanda. Mărturia unei femei

O româncă aflată în Thailanda în vacanţă ne-a povestit că a rămas blocată pe insula Koh Pha-ngan: ”Nu avem nicio soluție pentru a ieși de pe insulă. Nu am reușit să le contactăm autoritățile din cauza unei pene de curent care sperăm ca astăzi se va rezolva! Am încercat să căutam singuri modalității de a ieși de pe insulă. Nu poate zbura niciun avion către Bangkok și mulți români și străinii sunt blocați. Sunt vânturi puternice și din 20 în 20 de minute sunt ploi torențiale care nu permit niciunei bărci să facă conexiune cu aeroportul!”

Trei oameni au murit în urma furtunii în Thailanda, potrivit CNN. 30.000 de persoane au fost plasate în centre de adăpost în urma inundaţiilor şi penelor de curent, transmite Ştiri.md cu referire la Protv.ro.

Sute de turişti au rămas blocaţi pe mai multe insule din Golful Thailandei după ce aeroporturile regionale au fost închise iar ambarcaţiunile au rămas andocate, înainte de venirea furtunii tropicale Pabuk, care a atins uscatul vineri seara.

Pabuk, prima furtună tropicală din ultimii 30 de ani care loveşte această zonă a ţării în afara sezonului musonic, a crescut în intensitate în ultimele ore, fiind însoţită de viteze ale vântului de 75 de kilometri la oră, de valuri de până la cinci metri înălţime şi de ploi torenţiale care au provocat mai multe inundaţii.

Un pescar din provincia Pattani s-a înecat vineri dimineaţa, după ce valurile înalte au lovit ambarcaţiunea în timp ce se îndrepta spre port, iar un alt membru al echipajului este dat dispărut.

Furtuna a fost retrogradată sâmbătă dimineaţă la nivel de depresiune în deplasarea ei peste Marea Andaman, unde se află staţiunile turistice Krabi şi Phuket, înainte de a se îndepărta de Thailanda, potrivit serviciului meteo thailandez.

Zeci de mii de turişti au părăsit zona începând de miercuri. Peste tot au fost amplasate steguleţe roşii care semnalează interdicţia privind înotul. Economia thailandeză este puternic dependentă de turism.

Thailanda a anulat zborurile către populara destinaţie de vacanţă Koh Samui, a închis staţiuni de la malul mării şi a evacuat platformele petroliere din larg înainte de venirea furtunii tropicale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării