main logo
1128

Românca acuzată de spionaj în Rusia, în arest: Falsuri fabricate

Un tribunal din Moscova a hotărât, luni, să prelungească arestul pentru Karina Țurcan, românca acuzată de Rusia de spionaj în favoarea serviciilor secrete de la București.

Românca acuzată de spionaj în Rusia, în arest: Falsuri fabricate

Românca va rămâne în arest până pe 14 iunie, a hotărât tribunalul districtual Lefortovsky din Moscova, care i-a prelungit cu trei luni arestul acesteia, transmite Știri.md cu referire la Evz.ro.

Țurcan, originară din Moldova, care are și cetățenie română, a fost acuzată anul trecut de către autoritățile rusești că ar fi trimis documente secrete dintr-un proiect al Ministerului Energiei din Rusia către Serviciul de Informații și Securitate din Moldova.

Informația a fost făcută pentru prima dată de către avocatul Ivan Pavlov.

În decembrie 2016, FSB a ajuns la concluzia ca informatiile specificate din document constituie un secret de stat în Rusia, scrie Pavlov.

„Mai exact, Karina este acuzată că a devenit agent pe 16 august 2004, angajată în cooperare confidenţială cu ... serviciile speciale din Moldova ... La 21 aprilie 2015 ... a primit o versiune electronică a" proiectului de document al Ministerului Energiei privind anumite aspecte ale acţiunilor companiilor ruse de energie pe canalul de cooperare internaţională ". 29 septembrie 2015 (nu este clar - unde, cum şi în ce condiţii) acest document a fost înmânat serviciilor speciale din Moldova ”, a scris avocatul.

Femeia suspectată de spionaj a declarat ulterior că nu a avut acces la secrete ale statului rus și speră să aibă parte de un proces deschis.

„Nu văd motive ca procesul meu să fie unul închis, iar articolul din codul penal care mi se incriminează, (spionaj) nu poate fi motiv de închiderea procesului. Eu nu am avut acces la secrete de stat. Sper că în cadrul unui proces deschis”, a declarat aceasta.

„Anchetatorii refuză să-mi prezinte ce, cui și când am transmis (nr. informații). de aceea eu consider că ceea ce ancheta numește dovezi sunt falsuri fabricate. Eu altă explicație nu găsesc”, a menționat Karina Țurcan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării