main logo
504

Român, acuzat în scandalul dronelor de pe aeroportul Heathrow

Un bărbat de origine română a fost acuzat că a folosit o dronă în apropierea aeroportului Heathrow pe 24 decembrie, la câteva zile după ce utilizarea unei drone a determint anularea a numeroase zboruri.

Român, acuzat în scandalul dronelor de pe aeroportul Heathrow

Conform BBC, citat de News.ro, George Rusu este acuzat că a folosit o dronă pe un câmp din apropierea pistei la doar câteva zile după ce un incident cu o dronă a dus la anularea sau întârzierea a peste 1.000 de zboruri, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

El a fost pus sub acuzare pentru că a utilizat „o aeronavă de mici dimensiuni fără permisiune”. Rusu, în vârstă de 38 de ani din Hillingdon, va apărea la tribunalul din Uxbridge marţi.

Incidentul a avut loc la trei zile după ce aeroportul Gatwick s-a redeschis complet pe 21 decembrie, după trei zile de haos care au afectat 140.000 de pasageri.

La sfârșitul lunii decembrie, aeroportul Gatwick a fost închis după ce au fost depistate mai multe drone zburând deasupra aeroportului. Timp de 36 de ore nu a decolat și nu a aterizat niciun avion.

După trei zile, toate decolările de la aeroportul Heathrow din Londra au fost suspendate timp de câteva ore, tot după după depistarea unei drone.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării