main logo
429

Rogozin se plânge că Agenția spațială rusă este victima unui complot american

Șeful Roskosmos, fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin este convins că Agentia spatiala rusa este victima unui „complot” între fondatorul SpaceX, Ilon Musk și guvernul Statelor Unite.

Rogozin: Agenția spațială rusă este victima unui complot american

Declaratia a fost facuta de oficialul rus, relatează Știri.md cu referire la paginaderusia.

Potrivit lui Rogozin, rachetele cu multipla utilizare ale lui Ilon Musk nu sunt mai bune față de rachetele tradiționale, iar costul scăzut al acestora se explică prin preturile de dumping practicate de SpaceX.

Oficialul rus susține că pentru lansarea de rachete în beneficiul Pentagonului, Musk primește preț dublu, ceea ce îi permite companiei sale sa scoata de pe piata lansărilor comerciale pe competitorii sai, precum „Roskosmos“, stabilind prețuri mai mici pentru serviciile sale.

În acest sens, Rogozin a declarat că nu exclude o reducere de personal la Roskomos. Totodata, el a declarat că în fața directorilor companiilor care intră în corporația de stat rusa se pune sarcina urmăririii obținerii „unei gestionări eficiente a întreprinderii”.

De asemenea, el a mai spus că Rusia va reduce participarea sa la misiunile de cercetarea științifică efectuată pe ISS. Rogozin crede că rezultatele multora dintre ele sunt „obtinute pe picior”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării