main logo
600

Roberta Metsola a fost aleasă în funcția de președinte al Parlamentului European

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a ales-o, marţi, în funcţia de preşedinte, pentru doi ani şi jumătate, pe eurodeputata malteză Roberta Metsola.

Metsola, aleasă în funcția de președinte al Parlamentului EuropeanFoto: Profimedia

Membră a grupului Partidului Popular European (PPE), Metsola a fost aleasă preşedinte al Parlamentului European cu 458 de voturi „pentru” din 616 exprimate, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Metsola, care împlinește chiar astăzi 43 de ani, devine astfel cea mai tânără persoană ce deţine această funcţie. Aceasta a fost felicitată în plenul Parlamentului European de către colegi.

Drumul Robertei Metsola către șefia Parlamentului European a fost netezit de decizia Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), a doua forţă politică din Parlamentul European, care în decembrie a renunţat să mai prezinte un candidat la preşedinţia instituţiei după terminarea mandatului lui David Sassoli.

David Sassoli, fostul președintele Parlamentului European, a murit pe 11 ianuarie, la vârsta de 65 de ani.

Acesta era spitalizat în Italia din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii „grave” cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării