main logo
509

Risc mare de avalanşe în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la peste 1800 de metri

Avertizarea meteorologică intră în vigoare joi la ora 21 şi este valabilă până vineri, la ora 21.

Risc mare de avalanşe în Munţii Făgăraş şi BucegiRisc mare de avalanşe în Munţii Făgăraş şi Bucegi

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă a scăzut, joi, cu 5 centimetri la Bâlea-Lac, iar la staţiile din munţii Bucegi a rămas relativ neschimbat. La ora 15, la staţiile meteorologice, stratul de zăpadă măsura 289 de centimetri la Bâlea-Lac, 219 centimetri la Vf. Omu, 83 de centimetri la Sinaia, 15 centimetri la Fundata şi 12 centimetri la Predeal, scrie mediafax.ro.

Astfel, din cauza încălzirii vremii, la peste 1.800 de metri altitudine, se pot produce avalanşe, riscul fiind de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5.

„Încălzirea vremii va determina umezirea stratului de zăpadă depus zile trecute, care este puţin stabilizat şi cu coeziune relativ slabă cu cel aflat dedesubt. Pe văi şi în zonele adăpostite sunt prezente depozite însemnate, iar pe versanţi, numeroase plăci de vânt. Alunecarea stratului de zăpadă recent căzută, peste stratul mai vechi va fi probabilă în condiţiile unei slabe supraîncărcări, mai ales pe pantele înclinate şi expuse soarelui. Spontan, se vor produce curgeri şi avalanşe de topire de dimensiuni mici şi medii”, arată meteorologii.

La altitudini mai mici de 1.800 de metri riscul de avalanşe este însemnat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării