main logo
855

Revoluție în Kazahstan: Tokaev i-a mulțumit lui Putin pentru că a trimis militari

Confruntări violente au avut loc şi vineri între protestatari şi forţele de ordine, în Kazahstan.

Kazahstan: Tokaev i-a mulțumit lui Putin pentru că a trimis militariFoto: Profimedia

Președintele Tokaev a anunțat că armata poate trage fără avertisment în demonstranți, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

În imaginile care circulă pe rețelele sociale pot fi văzute și auzite adevărate scene de război. Potrivit autorităților kazahe, 26 de „criminali înarmaţi au fost lichidaţi”. 

Nu se cunoaște numărul exact al morților din rândul protestatarilor. Rusia continuă să trimite trupe în Kazahstan.

Preşedintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, i-a spus la telefon sâmbătă președintelui rus, Vladimir Putin, că situaţia se stabilizează în țară.

Preşedinţii au făcut un schimb de opinii cu privire la măsurile luate de autorităţile kazahe pentru restabilirea ordinii în ţara de la Marea Caspică, a anunţat Kremlinul într-un comunicat preluat de agenţiile internaţionale de presă, adăugând că cei doi lideri au convenit să rămână în contact „permanent”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele kazah a informat în detaliu despre situaţia creată în ţară şi a subliniat că aceasta se stabilizează. El i-a mulţumit omologului rus pentru desfăşurarea unui contingent militar condus de Rusia în Kazahstan pentru a reduce violenţele.

La rândul său, Putin a susţinut ideea lui Tokaev de a organiza o videoconferinţă în zilele următoare cu aliaţii din Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), care grupează şase foste republici sovietice, pentru a discuta măsurile de restabilire a ordinii în Kazahstan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării