396
0
Reuniune urgentă a Consiliului de Securitate ONU după atacuri în Libia
396
0

Consiliul de Securitate ONU a anunțat pentru această seară o sesiune de urgență pentru a discuta atacurile aviatice asupra unui centru de detenție din Libia, atacuri soldate cu moartea unui număr mare de migranți din Africa.

Foto: reuters.com

Ședința va avea loc la ora 22.00, ora Chișinăului, și a fost solicitată de Peru, care deține în acest moment președinția Consiliului. Ședința va fi ținută în spatele ușilor închise, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Potrivit Națiunilor Unite, numărul victimelor acestui raid este de cel puțin 44 de morți și peste 130 de răniți, dar se așteaptă ca cifra să crească. 

Potrivit ONU, în centrul de detenție de la Tajoura, la est de Tripoli, s-ar fi aflat peste 600 de migranți. Guvernul de la Tripoli a dat vina pentru atacul de aviație pe forțele loiale comandantului Khalifa Haftar, care controlează estul Libiei. 

Statele Unite și Rusia au refuzat până acum să răspundă afirmativ solicitărilor Națiunilor Unite pentru a se negocia un acord de încetare a focului între forțele guvernamentale din Libia și cele ale comandantului Haftar.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter