main logo
840

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul din Viena

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, marţi seară, atacul islamist care a avut loc luni seară în centrul capitalei Austriei, Viena, anunță Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul din Viena

Autorul atacului era „soldat al califatului”

Autorul atacului, Abu Dujana al-Albani, era „soldat al califatului”, a comunicat reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic (Daesh) prin intermediul propriului site de comunicare, Amaq, transmite Știri.md cu referire la gandul.ro.

Patru persoane au fost ucise, iar alte 22 au fost rănite în atacul terorist comis luni seară în centrul oraşului Viena, a anunţat ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer.

Autorul atacului, un simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic (Daesh) în vârstă de 20 de ani, a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate.

Un cetăţean german, printre persoanele ucise în atentatul de la Viena. Cine sunt celelalte trei victime

Un cetăţean german a fost ucis, luni seară, în atacul terorist din centrul oraşului Viena, a anunţat ministrul austriac de Externe, Heiko Maas.

Ni s-a confirmat o informaţie tragică. Un cetăţean german se numără printre persoanele ucise în atac”, a declarat Heiko Maas marţi seară, citat de agenţia DPA şi de site-ul Tagesspiegel.de.

Autorul atacului, un simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic (Daesh) în vârstă de 20 de ani, a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a susținut o declarație de presă televizată în timpul căreia a anunțat cine sunt cele patru persoane ucise de atacatorul de lângă sinagogă din Viena, luni seară.

Kurz spune că este vorba despre patru civili: un bărbat și o femeie în vârstă, un tânăr aflat în trecere și o chelneriță. Spune că aceștia „au fost uciși cu sânge rece”, potrivit ziare.com.

El a adăugat că alte 14 persoane au fost rănite, unele dintre ele grav. Kurz a spus că un ofițer de poliție se număra printre răniți. Unul dintre atacatori a fost ucis de poliție luni seară.

Kurz a declarat că împușcăturile de luni au fost „un atac asupra societății noastre libere” și a spus că Austria își va „apăra valorile”, arată cnn.com.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării