Reporteri fără frontiere: 300 de angajați media, arestați în Belarus
22 octombrie, 10:39
198
0
Reporteri fără frontiere: 300 de angajați media, arestați în Belarus
22 octombrie, 10:39
198
0

Organizaţia de apărare a libertății presei Reporteri fără Frontiere (RSF) a transmis că autorităţile din Belarus acționează dur împotriva jurnaliștilor în contextul manifestațiilor în desfășurare din fosta republică sovietică, relatează DPA.

Foto: libertatea.ro

De la începutul lunii, 85 de angajații media au fost duși în arestul poliției, a transmis miercuri organizația, din Berlin, folosind date de la Asociația Jurnaliștilor din Belarus, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Aproape 300 de persoane, angajați media, au fost arestate de la începutul protestelor declanșate după controversatele alegeri prezidențiale de la începutul lunii august.

Majoritatea persoanelor au fost eliberate după o verificare a documentelor.

Opt jurnaliști se află în prezent în închisoare. Cinci dintre ei au fost condamnați la închisoare lunea trecută, a adăugat RSF.

"Facem apel la autorități să îi elibereze imediat pe jurnaliştii închiși", a declarat directorul RSF, Christian Mihr.

Arestările arată "cât de nervos a devenit între timp regimul" președintelui Aleksandr Lukașenko, a spus el.

Marți, un tribunal din Minsk a decis că portalul Nexta Live al postului de știri Telegram, care are circa două milioane de abonați, trebuie blocat deoarece ar distribui ilegal materiale extremiste.

Portalul transmite de obicei numeroase informații şi înregistrări video despre protestele opoziției.

Protestele au fost declanșate de acuzațiile că alegerile prezidențiale au fost falsificate masiv. După 26 de ani la putere, Lukașenko s-a declarat învingător cu peste 80% din voturi.

În schimb, opoziția susţine că activista pentru drepturi civice Svetlana Tihanovskaia, exilată după alegeri în Lituania, este adevărata învingătoare a scrutinului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter