main logo
387

Reguli pentru pelerinii care vor participa la întâlnirea cu Papa

Au mai rămas patru zile până la vizita istorică a Papei Francisc în România. La evenimentele din București care vor avea loc vineri s-au înscris 25.000 de oameni, care au început să primească biletele de acces încă de luni.

Reguli pentru pelerinii care vor participa la întâlnirea cu Papa

Vor fi 14 zone unde vor putea sta pelerinii să-l vadă pe Sfântul Părinte și 11 porți de intrare, unde vor fi amplasate și filtre de securitate, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro

Toate școlile din Capitală vor fi închise vineri, iar pe mai multe străzi și bulevarde, traficul va fi restricționat.

25.000 de oameni s-au înscris pentru a participa la slujba oficiată de papa Francisc în capitală, însă numărul celor care vor fi prezenţi dincolo de zonele securizate va fi mult mai mare.

Pe baza biletelor cu cod unic de bare pe care le primesc, cei înscrişi vor putea intra în toate cele 14 zone special amenajate pentru mulţime. Pe harta interactivă conectată la Google Maps, fiecare participant poate să verifice cu un click locul în care va sta, în funcţie de numărul de pe bilet.

Vor fi 11 porţi de acces cu filtre de securitate, prin care vor trece pelerinii. Iar Calea Victoriei, Piaţa George Enescu, strada Lutherană pe ambele sensuri, General Berthelot sau Ştirbei Voda vor fi închise şi amenajate pentru mulţime.

Numai în zona Catedralei Sfântul Iosif vor fi amplasate 5.000 de scaune pentru pelerini şi alte 2.000 în zona Pieţei George Enescu. În ambele zone vor fi şi peste 20 de ecrane imense unde se vor transmite toate momentele.

Cei care vor participa vineri la slujba care va începe de la ora 18:10 minute la Catedrala Sfântul Iosif vor intra în zona securizată încă de la ora 12:30. Vor fi 7 puncte de acces pentru această zonă unde vor fi filtre de securitate prin care va trece fiecare pelerin.

Este bine de ştiut că nu veţi avea voie cu bagaje voluminoase, de aceea un astfel de rucsac ar trebui se fie suficient pentru o pelerină, pentru că sunt interzise obiectele ascuţite şi evident umbrele, pentru un pachet cu mâncare şi apă în pet de plastic pentru că e interzis cu recipiente de sticlă.

Vineri se închid toate şcolile de stat din Bucureşti, iar joi, doar cele aflate pe traseul Papei.

Suveranul Pontif va ateriza în România la ora 11:30. După întâlnirile oficiale de la Aeroportul Henri Coandă, se va deplasa cu un autoturism logan spre Palatul Cotroceni.

La ora 17, după vizita la Palatul Patriarhiei, va rosti rugăciunea Universală la Catedrala Mântuirii Neamului, iar la ora 18:10 va ajunge cu papamobilul la Catdrala Sfântul Iosif.

După liturghia oficiată de Papa Francisc la catedrala Sfântul Iosif, în jurul orei 19:30, Suveranul Pontif se va deplasa cu un papamobil deschis aici în Piaţa George Enescu. Pe traseu va saluta şi îmbrăţişă mulţimea. Accesul în această zonă se face de la orele prânzului pentru că şi aici vor fi filtre de securitate.

De asemenea tot aici va fi amplasată o scenă unde se vor organiza momente artistice pentru cei care aşteaptă întâlnire cu Papa.′

Pelerinii sunt rugaţi să poarte o ţinută decentă şi să aibă asupra lor şi cartea de identitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării