main logo
389

Regimul de la Phenian condamnă atacul asupra Ambasadei Coreei de Nord de la Madrid ca un atac terorist grav

Regimul de la Phenian a condamnat în termeni duri atacul asupra ambasadei nord-coreene la Madrid, produs luna trecută, afirmând că incidentul reprezintă un "atac terorist grav", informează postul BBC News.

Phenianul condamnă atacul asupra Ambasadei Coreei de Nord de la Madrid

În prima sa reacţie oficială, Phenianul a solicitat o anchetă şi a transmis că urmăreşte cu atenţie zvonurile privind o posibilă implicare a FBI-ului în acest incident, transmite Ştiri.md cu referire la radiochisinau.md.

"Un atac terorist grav a avut loc la 22 februarie, când un grup armat a atacat ambasada RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, n.red.) în Spania", a comunicat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, folosind numele oficial al Coreei de Nord.

Gruparea disidentă Cheollima Civil Defense, care doreşte înlăturarea de la putere a dinastiei Kim, şi-a asumat responsabilitatea pentru incidentul produs la ambasada Coreei de Nord din Madrid, conform unui comunicat publicat miercuri pe site-ul organizaţiei. Grupul a afirmat că datele sustrase în timpul incidentului au fost transmise Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din SUA.

Totuşi, Administraţia Statelor Unite a negat că ar fi fost implicată în atacul de luna trecută asupra ambasadei Coreei de Nord din capitala Spaniei, Madrid, remarcă MEDIAFAX.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării