main logo
344

Regele Arabiei Saudite: Regatul este capabil să răspundă atacurilor

Regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz al Saud, a anunţat că Administraţia de la Riyad este perfect capabilă să se descurce cu consecinţele atacurilor efectuate asupra instalaţiilor petroliere şi să răspundă, în caz de nevoie.

Regele Arabiei Saudite: Regatul este capabil să răspundă atacurilorFoto: mediafax.ro

Regele a transmis că autorităţile competente au constatat nivelul daunelor şi a făcut apel Guvernelor din lume să confrunte această problemă „indiferent de originea ei”, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Armata americană este "pregătită" să apere interesele aliaţilor în contextul atacurilor care au vizat rafinării din Arabia Saudită, incidente atribuite Iranului de Administraţia Donald Trump, a declarat marţi seară Mike Pence, vicepreşedintele SUA.

Vicepreşedintele SUA a declarat că, "aparent", Iranul este responsabil de atacurile din Arabia Saudită, subliniind că serviciile de informaţii americane încearcă să afle detalii. "Evaluăm toate dovezile, ne consultăm cu aliaţii", a adăugat Mike Pence, subliniind că preşedintele Donald Trump va stabili cea mai bună modalitate de reacţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării