main logo
610

Record de infectări și decese cauzate de COVID-19 în Ucraina

Ucraina a consemnat vineri a doua zi succesivă cu bilanţuri record ale infectărilor cu coronavirus şi deceselor, a comunicat Ministerul Sănătăţii, o evoluţie ce are loc în pofida măsurilor mai stricte introduse luna trecută, transmite Reuters.

Record de infectări și decese cauzate de COVID-19 în UcrainaFoto: jurnal.md

În ultimele 24 de ore au fost raportate 23.785 de cazuri de infectare, faţă de 22.415 în intervalul anterior, şi 614 decese, comparativ cu 546 joi, a precizat Ministerul, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

În Ucraina vaccinarea a devenit obligatorie pentru angajaţii publici precum cei din învăţământ, iar persoanelor nevaccinate le este restricţionat accesul în restaurante, săli de sport şi la alte evenimente publice.

La Lvov, în vestul ţării, ar putea fi înăsprite din nou măsurile antiepidemice, iar primarul Kievului a afirmat că oraşul va intra în ”zona roşie” în această săptămână, ceea ce va impune restricţii.

Bilanţul oficial al epidemiei de COVID-19 în Ucraina a ajuns la 2,72 milioane de infectări, dintre care 63.003 decese, la o populaţie de 41 de milioane de locuitori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării