main logo
491

Record de infectări COVID-19 în Rusia: Circa 9.000 de cazuri într-o zi

Pentru a doua zi consecutiv, Rusia a înregistrat joi aproape 9.000 de noi cazuri de coronavirus. Aceasta înseamnă o creștere de peste 460 de cazuri față de cifrele raportate miercuri.

Record de infectări COVID-19 în Rusia: Circa 9.000 de cazuri într-o zi

În total, în ultimele 24 de ore, în Rusia s-au înregistrat 8.945 de cazuri de infectare cu SARS-Cov2 și au fost raportatate 169 de noi decese din cauza acestei boli, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Un comunicat al cabinetului de criză care se ocupă de gestionarea pandemiei de coronavirus precizează că un procent de 27,1% dintre cazurile noi nu prezintă simptome clinice.

Moscova a înregistrat joi cea mai mare cifră de cazuri zilnice din ultimele patru zile.

Astfel, au fost raportate 2.424 de noi cazuri de COVID-19, capitala Rusiei devenind principalul focar de infecție din țară.

În momentul de față, Rusia ocupă locul patru în lume la capitolul infectări, cu 1.185.231 de cazuri, după Statele Unite ale Americii, India și Brazilia.

De la începutul pandemiei și până în prezent, 20.891 de oameni au murit în această țară din cauza COVID-19.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat marți închiderea şcolilor din capitala rusă pentru o perioadă de două săptămâni, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Autorităţile ruse au avertizat cetăţenii că trebuie să respecte ”toate exigențele sanitare”, dacă nu vor să fie reimpuse restricţiile din primăvara trecută, cu izolare generală şi reducere a deplasărilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării