main logo
444

Record de cazuri în Iran: La fiecare 23 de secunde un om se infectează

Numărul persoanelor diagnosticate cu maladia COVID-19 a atins un nou record în Iran, cu 3.825 de cazuri înregistrate în ultimele 24 ore - o nouă infectare se produce la fiecare 23 de secunde -, potrivit statisticilor oficiale publicate joi de Ministerul Sănătăţii din această ţară, informează AFP şi DPA.

Record de cazuri în Iran: La fiecare 23 de secunde un om se infecteazăFoto: bbc.com

Această cifră depăşeşte recordul precedent care data din 22 septembrie, când 3.712 cazuri au fost confirmate într-o singură zi, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Tot în ultimele 24 de ore, Iranul a confirmat 211 de decese asociate maladiei COVID-19, ceea ce înseamnă că o persoană diagnosticată cu noul coronavirus moare în această ţară la fiecare şapte minute.

Creşterea rapidă a îmbolnăvirilor a ridicat bilanţul deceselor din Iran la 26.380, iar numărul total al persoanelor diagnosticate cu SARS-CoV-2 a depăşit pragul de 460.000, a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din Iran, Sima Lari.

Experţii în sănătate au cerut reintroducerea imediată a măsurilor de izolare a populaţiei la domiciliu pentru a stopa această creştere a numărului de infectări, însă preşedintele Hassan Rohani se opune unui astfel de demers din cauza crizei economice cu care se confruntă Iranul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării