main logo
710

Rechin dintr-o specie protejată, gătit la un festival din Marea Britanie

Biologii marini se arată îngrijorați după ce un rechin albastru rar a fost prezentat în fața publicului la un eveniment din orașul britanic de coastă Plymouth urmând să fie gătit și servit celor prezenți la festival, potrivit CNN.

Rechin dintr-o specie protejată, gătit la un festival din Marea Britanie

Imaginile de la festivalul din Plymouth arată cum rechinul este ținut în sus în fața publicului înainte de a fi folosit pentru o demonstrație culinară chiar pe scena evenimentului, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Imaginile au fost postate pe contul de promovare a zonei: "Visit Plymouth", pentru ca mai apoi să fie șterse.

Rechinul albastru este protejat și considerat aproape de a fi în pericol de dispariție, fiind o specie ce are prioritate în vederea protejării de către schema Marii Britanii de biodiversitate post 2010. 

Acesti rechini populează apele adânci și migrează pe distanțe lungi de-a lungul oceanelor planetei noastre.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului din Plymouth a declarat că rechinul a fost prins din greșeală și apoi prezentat la "captura zilei" pe scena evenimentului. 

În replică, o europarlamentară ce reprezintă această regiune a Marii Britanii este de părere că un astfel de comportament este inacceptabil. 

Aceasta a adăugat într-o postare pe Twitter că este inadmisibil "să faci paradă" cu un animal protejat pentru ca mai apoi să îl și gătești.

"The Shark Trust", o societate caritabilă ce are ca scop protejarea populației de rechini din Plymouth, a declarat că evenimentul a provocat o mulțime de reacții negative pe rețelele de socializare. 

Dar, realitatea este că rechinii sunt vânați fără limite în această zonă, ceea ce deschide dezbaterea privind impactului pescăriilor asupra rechinilor.

Incidentul vine chiar după ce calea navigabilă "Marine Sound" din zonă a reușit să devină primul parc marin din Marea Britanie.

Consiliul din Plymouth a declarat că ceea ce s-a întâmplat este un accident și că nu se va mai repeta vreodată. 

Cât despre imaginile postate, unuia dintre organizatori i-a fost permis accesul pe cont pentru a posta imagini de la eveniment. 

Chiar și așa, Consiliul din Plymouth este de părere că evenimentul a fost unul dintre cele mai importante din această zonă și a arătat calitatea peștelui servit aici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării