main logo
4086

Reacţia SUA la oferta de pace a lui Putin: Sfidează Carta ONU

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a respins duminică propunerea de pace prezentată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, pe care a calificat-o drept nerezonabilă, afirmând că îndeplinirea cererilor Moscovei ar face Kievul și mai vulnerabil la noi agresiuni, transmite Reuters.

Reacţia SUA la oferta de pace a lui Putin: Sfidează Carta ONUImagine simbol

„Nu numai că Ucraina ar trebui să renunțe la teritoriul ocupat de Rusia, dar ar trebui să cedeze și alte teritorii suverane”, a declarat Sullivan la summitul din Elveția, unde liderii occidentali și alți oficiali caută soluții pentru pacea în Ucraina. El a adăugat că propunerea rusă ar obliga Kievul să se dezarmeze, lăsându-l vulnerabil la viitoare agresiuni rusești, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Nicio națiune responsabilă nu poate considera aceasta o bază rezonabilă pentru pace. Sfidează Carta ONU, moralitatea elementară și bunul-simț”, a subliniat Sullivan.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat sâmbătă că liderii G7 nu au discutat propunerile de pace ale lui Putin, deoarece acestea nu sunt considerate serioase.

Putin a afirmat că Rusia va opri operațiunile militare și va începe negocieri de pace dacă Kievul renunță la ambițiile de a adera la NATO și își retrage forțele din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, pe care Moscova le revendică. Cu excepția regiunii Lugansk, armata rusă nu controlează complet teritoriile celorlalte provincii.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării