main logo
1788

Reacția Rusiei după perchezițiile de la mănăstirea din Kiev: Țară sălbatică

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a criticat miercuri Ucraina ca fiind o țară „fără Dumnezeu", „sălbatică" și „imorală" pentru că a efectuat o razie la o veche mănăstire creștin-ortodoxă din Kiev, pe care rușii ar fi folosit-o pentru planificarea operațiunilor de sabotaj, transmite Reuters.

Rusia, după perchezițiile de la mănăstirea din Kiev: Țară sălbaticăFoto: Profimedia

Serviciul de securitate ucrainean SBU și poliția ucraineană au efectuat marți dimineață percheziții la o mănăstire creștin-ortodoxă veche de 1.000 de ani din Kiev, în cadrul unor operațiuni de contracarare a unor presupuse „activități subversive ale serviciilor speciale rusești”, potrivit SBU, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Lavra Pecerska din Kiev, ce se traduce Lavra Peşterilor, este cea mai veche mănăstire creștin ortodoxă din Ucraina și sediul aripii susținute de Rusia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cunoscută sub numele de Patriarhia Moscovei. 

Miercuri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a susținut că nu există nicio justificare pentru acest raid și a comparat „regimul de la Kiev" cu Bacchus, zeul roman al vinului, al cărui nume este adesea asociat în limba rusă cu haosul imoral și desfrâul. 

„Aceasta este doar un fel de Bacanală totală fără Dumnezeu. Nu există nicio justificare sau explicație pentru acest lucru. Și nu poate exista", a declarat Zaharova la radio Sputnik. 

„Aceasta este o altă parte a acțiunilor absolut imorale și sălbatice ale regimului de la Kiev", a adăugat ea. Biserica Ortodoxă a Rusiei a declarat marți că percheziția a fost un „act de intimidare".

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării