main logo
537

Reacția Rusiei după ce Trump l-a invitat pe Putin la Casa Albă

Rusia este gata să discute despre o nouă întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump, a informat agenţia de presă Interfax citându-l, vineri, pe ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov.

Reacția Rusiei după ce Trump l-a invitat pe Putin la Casa Albă

Casa Albă a declarat că Trump l-a invitat pe Putin să viziteze Washingtonul în această toamnă, o replică îndrăzneaţă la un val de critici în Statele Unite asuprasummitului dintre preşedinţii american şi rus la Helsinki din această săptămână, transmite Ştiri.md cu referire la Agerpres.

Trump a produs consternare, luni, neavând nicio poziţie critică faţă de Putin la primul lor summit pentru presupusul amestec al Moscovei în alegerile din 2016 în SUA. De asemenea, ce s-a discutat în timpul întâlnirii tete-a-tete de peste două ore dintre Trump şi Putin, numai cu interpreţii prezenţi, rămâne un mister.

Antonov a spus că Putin i-a făcut propuneri concrete lui Trump despre rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, deşi el nu le-a dezvăluit, a informat vineri Interfax.

Ambasadorul rus este citat cu o declarație potrivit căreia ar fi bine să se organizeze o întâlnire între ministrul rus al apărării Serghei Şoigu şi omologul său american, James Mattis.  Diplomatul a mai spus că un grup de congresmeni americani ar intenţiona, de asemenea, să viziteze Rusia.

Un grup de membri republicani ai Congresului s-a deplasat la Moscova pentru o vizită în această lună, un eveniment rar, iar congresmenii ar putea repeta vizita în prima jumătate a lunii august, a declarat Konstantin Kosacev, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), citat de agenţia de presă TASS.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării