main logo
715

Reacția Rusiei după ce acordul pentru Brexit a fost respins

După ce Parlamentul britanic a respins acordul pentru Brexit propus de Theresa May, analiștii au spus că criza prin care trece UE și Regatul Unit este în avantajul Rusiei. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, însă, într-o conferință de presă, că țara sa își dorește o Uniune Europeană unită, scrie BC News.

Reacția Rusiei după ce acordul pentru Brexit a fost respins

„Ei spun constant că Rusia își freacă mâinile de bucurie – acest lucru nu este adevărat”, a declarat Lavrov, transmite Ştiri.md cu referire la libertatea.ro

„Întotdeauna am spus – cu mult înainte ca votul pentru Brexit să aibă loc – că este în interesul nostru să avem o Uniune Europeană unită, puternică și, cel mai important, independentă”, a mai spus Lavrov. 

El spune că Rusia „va fi gata să coopereze” cu UE și Marea Britanie dacă Brexit va merge mai departe. 

Parlamentul britanic a respins, marți seară, acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu 202 de voturi „pentru” și 432 „împotrivă”, fiind cea mai dură înfrângere parlamentară pentru un guvern din istoria recentă a Marii Britanii. 

Presa britanică a scris ulterior că mai mulți miniştri le-au transmis oamenilor de afaceri, într-o conferinţă telefonică, că se pregătește o moţiune pentru a amâna procesul legat de Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona privind ieşirea din Uniunea Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării