main logo
348

Reacția opoziției după ce partidul lui Erdogan a reușit să anuleze alegerile din Istanbul

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a calificat luni seara drept “o trădare” decizia autorităţilor electorale de a anula scrutinul din 31 martie în urma căruia a fost ales în funcţie.

Reacția opoziției după ce partidul lui Erdogan a anulat alegerile

“Cei care iau decizii în această ţară pot (...) trăda. Dar noi, noi nu vom renunţa niciodată, păstraţi speranţa”, a declarat Imamoglu după anunţul Consiliului suprem electoral (YSK) de anulare a votului şi organizare de noi alegeri municipale la Istanbul pe data de 23 iunie.

“Condamn YSK, a declarat el, adăugând că după alegerile din 31 martie s-au făcut presiuni asupra instituţiei, potrivit dpa.

Într-un discurs combativ, adresat susţinătorilor săi, primarul Istanbulului i-a îndemnat pe aceştia “să îşi şteargă lacrimile” pentru că “veţi vedea, vom câştiga împreună”.

Mii de persoane adunate pentru a-l asculta au cerut autorităţilor electorale să demisioneze scandând sloganuri în care cereau “drepturi” şi “dreptate”, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Decizia anulării scrutinului a fost luată după ce AKP, partidul conservator islamic al preşedintelui Erodgan, a depus mai multe contestaţii în care a acuzat “nereguli masive” la votul din 31 martie de la Istanbul.

Ekrem Imamoglu a câştigat în faţa contra-candidatului său, fostul premier Binali Yildirim, candidat din partea AKP, cu o diferenţă uşor sub 13.000 de voturi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării