main logo
1685

Reacția lui Putin după ce ambasada SUA la Moscova a afișat steagul LGBT

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a ironizat gestul ambasadei SUA la Moscova de a afișa un steag curcubeu pentru a celebra drepturile comunității LGBT, sugerând că scoate în lumină orientarea sexuală a angajaților de acolo, transmite Reuters.

Reacția lui Putin după ce ambasada SUA la Moscova a afișat steagul LGBTFoto: interfax.ru

Vladimir Putin susține că mișcarea ambasadei americane de a ridica steagul LGBT „a arătat ceva despre oamenii care lucrează acolo”, transmite Știri.md cu referire la B1.ro.

„Totuși, nu e mare lucru. Noi am vorbit pe subiectul acesta de multe ori, iar poziția noastră este clară. Da, am adoptat o lege care interzice propaganda despre homosexualitate printre minori. Și ce? Lăsați oamenii să crească, să devină adulți și abia apoi să decidă cu privire la propriile lor destine”, a afirmat Vladimir Putin.

Legislația invocată de președintele rus a fost folosită pentru a bloca marșurile „gay pride” și pentru a reține activiștii din zona LGBT.

În timpul campaniei pentru modificarea constituției, Vladimir Putin a subliniat că nu va lăsa noțiunile tradiționale de mamă și tată să fie subminate de ceea el a numit drept „părintele numărul 1” și „părintele numărul 2”.

O organizație de femei din Rusia cere îndepărtarea reclamelor cu conotații progresiste

Ekaterina Lakhova, liderul Uniunii de femei din Rusia, i-a transmis lui Vladimir Putin, vineri, că se teme că brandul de înghețată „Rainbow” (n.r. – curcubeu), dar și alte reclame colorate ar putea constitui o propagandă pentru valori progresiste și ar putea avea un efect nociv asupra copiilor, potrivit agenției de presă RIA.

„Chiar și indirect, astfel de lucruri ne obișnuiesc copiii cu acel... steag, cel care a fost atârnat la ambasadă. Ar fi foarte bine să avem o comisie pentru a ne asigura că acele valori, pe care le-am consacrat în constituția noastră, sunt respectate”, a afirmat Ekaterina Lakhova.

SUA n-au fost singura națiune care au afișat steagul LGBT la ambasada din Moscova. Altele, printre care și Marea Britanie, au făcut același lucru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării