23 iul, 2019 22:26
613
0
Reacţia Afganistanului, după ce Trump a spus că ar fi putut şterge ţara
23 iul, 2019 22:26
613
0

Afganistanul a cerut Statelor Unite să ofere explicaţii privind comentariile preşedintelui Donald Trump, care a afirmat că ţara „ar fi ştearsă de pe faţa Pământului” dacă ar dori să câştige un război cu această ţară.

Foto: gettyimages.com

„Naţiunea afgană nu a permis şi nici nu va permite unei puteri străine să îi determine soarta. Având în vedere relaţia cu faţete multiple între Afganistan şi Statele Unite, guvernul Republicii Islamice a Afganistanului cere clarificări privind declaraţiile preşedintelui american”, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Afganistanului, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Trump a sugerat luni că ar încheia un război cu Afganistanul într-o săptămână însă a precizat că acest lucru ar costa milioane de vieţi şi „ar şterge ţara de pe faţa Pământului”.

„Dacă am fi vrut un război în Afganistan şi să-l câştigăm, aş putea câştiga acel război într-o săptămână. Doar că nu vreau să ucid 10 milioane de persoane. 

Am planuri cu Afganistanul, însă dacă aş dori să câştig acel război, Afganistanul ar fi şters de pe faţa Pământului. Ar dispărea. S-ar termina în, practic, 10 zile şi nu vreau să ajung acolo”, a declarat Trump, alături de premierul pakistanez Imran Khan.

SUA apelează la o strategie diplomatică pentru a încheia războiul de 18 ani din Afganistan purtând constant discuţii cu talibanii în Qatar pentru a ajunge la un acord.

Luna aceasta, unii oficiali guvernamentali din Afganistan au participat la discuţii de două zile cu talibanii şi au convenit un plan pentru a ajunge la un acord de pace.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat luna trecută că SUA sunt pregătite să îşi retragă trupele din Afganistan însă nu au ajuns la un acord privind un program. 

Pompeo a afirmat că speră că se va ajunge la un acord până pe 1 septembrie, înainte de alegerile prezidenţiale afgane din aceeaşi lună.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter