main logo
510

Razie la un Tomorrowland, festival cu 400.000 de participanți. O persoană a murit

Un tânăr a murit și mai multe persoane s-au simțit rău, în timpul festivalului de muzică Tomorrowland, care a început de aproape o săptămână în Belgia.

Razie la un festival cu 400.000 de participanți. O persoană a muritFoto: afp.com

Poliţia a sancţionat 250 de persoane prinse cu droguri asupra lor, iar parchetul din Anvers a emis un avertisment referitor la „pericolul″ drogurilor puternice, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Acest festival gigant, care se desfăşoară pe durata a două weekenduri, de joi până duminică în comuna Boom, situată între Bruxelles şi Anvers. Numărul total al participanţilor este estimat la 400.000.

Până miercuri, numărul persoanelor sancţionate de forţele de ordine (231 de consumatori, 24 de traficanţi, dintre care 10 olandezi), precum şi cantitatea de stupefiante confiscate sunt conforme cu media înregistrată în ultimii doi ani, a precizat miercuri parchetul cu ocazia unei conferinţe de presă.

„Cantitatea şi tipul drogurilor confiscate sunt aceleaşi, este vorba în special de ‘droguri puternice’, precum MDMA, ecstasy, cocaină, dar şi din ce în ce mai frecvent ketamină şi amfetamine. Este periculos întrucât participanţii din străinătate la festival nu ştiu care este calitatatea drogurilor prezente pe piaţa belgiană”, a explicat pentru AFP Stéphanie Chomé, purtătoarea de cuvânt a parchetului.

Vinerea trecută, în prima zi a festivalului, un tânăr din India de 27 de ani s-a prăbuşit în apropierea scenei principale în timpul concertului DJ-ului american Steve Aoki. Tânărul a decedat la spitalul universitar din Anvers (UZA), unde a fost transportat, încercările de resuscitare rămânând fără rezultat.

Parchetul a menţionat „indicii serioase″ care duc la o legătură cu consumul de droguri, deşi nicio substanţă anume nu a fost menţionată.

Alţi patru participanţi la festival, cărora li s-a făcut rău, au fost internaţi la terapie intensivă în acelaşi spital pe perioada weekendului, iar doi dintre aceştia se aflau încă miercuri în unitatea spitalicească, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt de la UZA.

Drogurile de sinteză confiscate la festival sunt „fabricate aici, în Belgia şi Olanda″, a explicat Chomé, „iar calitatea este extrem de bună″⁣ în sensul că „elementele active sunt prezente într-o cantitate mai mare decât în cazul produselor din alte ţări″⁣.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării