main logo
1818

Râu de gunoi, filmat în România după furtuna puternică

Vremea rea a produs pagube în mai multe zone din România în ultimele zile, iar în unele locuri a scos la suprafață nesimțirea oamenilor. Ploile torențiale căzute pe versanți au adus un val de gunoaie pe un râu din județul Argeș.

Râu de gunoi, filmat în România după furtuna puternică

Pe imaginile surprinse de un localnic se observă cum pe un râu din județul Argeș, din apropierea localității Micești, gunoaiele sunt aduse de apă, printre resturi aflându-se foarte multe sticle de plastic, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro

Acestea provin, cel mai probabil, din locurile amenajate pentru picnic, unde turiștii veniți din toată țara aruncă gunoaiele prin păduri sau la marginea râurilor, de multe ori chiar în apă, fără să se gândească la consecințe.

Dar turiștii nu sunt singurii vinovați. În multe localități din țară, localnicii încă mai aruncă gunoiul la marginea apelor, iar când plouă torențial și nivelul și debitul cresc, acestea sunt luate de șuvoaie și duse la vale.

O parte din vină o au și autoritățile, care nu montează suficiente coșuri de gunoi și nici nu se obosesc să educe populația cu privire la importanța protejării mediului înconjurător.

Cel care a surpins imaginile cu valul de gunoaie de pe râul din județul Argeș a postat imaginile pe internet, unde utilizatorii au criticat deopotrivă autoritățile care nu se ocupă de curățarea apelor, dar și turiștii nepăsători și localnicii care par că nu le pasă de soarta mediului în care trăiesc.

„S-au furat și roțile la tomberoane și aveți pretenții la oameni civilizați?”, a comentat un utilizator, în timp ce altul a scris: „E un focar de infecție cumplit. Astia nu se potolesc decât cu amenzi. Conștiință nu au.”

O tânără s-a oferit să strângă fonduri și, alături de alți voluntari, să curețe malurile râurilor și să recicleze sticlele, plasticul și cartonul, dar e evident că o mână de oameni nu va fi de ajuns pentru a rezolva o problemă care pare să fi scăpat de sub control.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării