main logo
5121

Răsturnare de situație în cazul evacuării Ambasadei din Germania

Serviciile speciale germane au cerut evacuarea urgentă a ambasadei R. Moldova, după ce ar fi venit amenințări cu decapitarea copiilor diplomaților moldoveni aflați la post în Berlin. Pe de altă parte, Ambasadorul Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, dezminte informația.

Răsturnare de situație în cazul evacuării Ambasadei din Germania

Deocamdată nu se știe dacă există vreo legătură între aceste amenințări venite din partea unei grupări extremiste și expulzarea din R. Moldova a celor 7 cetățeni turci, angajați ai Liceului Orizont, având în vedere că în Germania trăiește o foarte importantă minoritate turcă, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

În acest moment, ministrul de Externe, Tudor Ulianovshi, se află la Berlin.

Angajații Ambasadei din Berlin și Consulatului țării noastre au primit amenințări cu moartea din partea reprezentanților unei grupări islamiste, din care ar face parte și cei șapte cetățeni turci expulzați ieri de la din Moldova, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Potrivit reprezentanţilor ambasadei, aceştia îi ameninţă că le vor tăia capetele copiilor diplomaților moldoveni.

La solicitarea serviciilor speciale de la Berlin, Ambasada şi Consulatul Republicii Moldova din Germania au fost evacuate.

Potrivit unor surse, amenințările au venit și la ambasadele Moldovei din alte state.

„Era de aşteptat o astfel de reacţie agresivă faţă de cetăţenii Republicii Moldova. Este o răzbunare în cazul că sunt membrii unei organizaţii teroriste. Părea mea este că autorităţile Republicii Moldova, astăzi, ar trebui, în comun cu autorităţile din Germania, să stabilească cine concret stă în spatele acestor ameninţări. Eu intuiesc un lucru să nu fie aceasta o operaţiune bine gândită pentru a arăta că cetăţenii turci sunt apartenenţi la un grup islamist şi au fost evacuaţi legal. Trebuie să se ia măsuri pentru a nu avea de suferit cetăţenii noştri", a menţionat Valentin Dediu, fost director interimar al SIS.

Ambasadorul Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, dezminte ca Ambasada Republicii Moldova în Germania a fost evacuate.

Solicitat de Radio Chișinău, el a declarat că „nimeni nu a primit astfel de indicații".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării