main logo
458

Raport: Germania se confruntă cu pericolul unei recesiuni în următoarele trei luni

Institutul de politici macroeconomice din Dusseldorf (IMK) arată, într-un raport publicat marţi, că pericolul unei recesiuni în următoarele trei luni „a crescut în mod semnificativ” în luna aprilie, probabilitatea fiind acum de 32,4%, de la 6,8% cât se înregistra în martie, relatează Bloomberg.

Germania se confruntă cu pericolul unei recesiuni în următoarele 3 luniGermania se confruntă cu pericolul unei recesiuni în următoarele 3 luni

Indicatorul institutului este acum portocaliu - aflat la mijlocul grilei de avertizare - pentru prima dată din martie 2016.

Acesta acoperă o serie de date care au semnalat scăderi în trecut, incluzând comenzile din fabrică, încrederea în afaceri şi rata dobânzilor. Riscul - se arată în raport - este că incertitudinea care rezultă din pieţele financiare poate avea un efect de auto-întărire asupra economiei reale, potrivit Bloomberg citat de unimedia.info.

„Volatilitatea pe pieţele financiare, care a fost evidentă de câteva luni, este acum însoţită de o deteriorare semnificativă a sentimentului şi a producţiei reduse. Aceasta a devenit recent o evoluţie tipică pentru faza finală a unui ciclu. Dacă o astfel de spirală descendentă a început deja, este deocamdată incert”, potrivit IMK.

O astfel de recesiune bruscă ar contrasta perspectivele Bundesbank pentru o revenire puternică a naţiunii pentru a continua şi ar arunca economia zonei euro într-o situaţie de criză, aşa cum Banca Centrală Europeană apreciază pentru a împiedica stimularea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării