main logo
900

Raport: Boala gravă de care suferă mulți chinezi

Problemele de sănătate mintală afectează între 11% şi 15% dintre chinezi, între 2% şi 3% dintre aceştia manifestând un nivel cel puţin moderat, conform unui raport lansat recent.

Raport: Boala gravă de care suferă mulți chinezi

Majoritatea chinezilor au o stare de sănătate mintală bună, iar populaţia urbană se prezintă mai bine din acest punct de vedere în comparaţie cu persoanele care locuiesc în mediul rural, potrivit cărţii albastre emise de Institutul de Psihologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din China, transmite Știri.md cu referire la radiochisinau.md.

Cartea albastră, intitulată „Raport asupra evoluţiei stării de sănătate mintală la nivel naţional în China (2017-2018)'', este prima de acest tip pe tema sănătăţii mintale, a notat publicaţia amintită.

Cartea albastră sugerează necesitatea consultaţiilor psihologice şi aminteşte că 74% dintre persoanele care au participat la sondaj nu beneficiază de acces la astfel de servicii.

Potrivit lui Chen Zhiyan, profesor în cadrul institutului şi redactor-şef adjunct al cărţii albastre, astfel de şedinţe de consultaţii psihologice ar „veni în întâmpinarea nevoilor oamenilor'' şi ar „îmbunătăţi sănătatea mintală a acestora''.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării