main logo
416

Rabinul șef al Siberiei va fi expulzat din Rusia

Rabinul șef al Siberiei, Oșer Kricevski, va fi expulzat din Rusia. Serviciul Federal de Securitate (FSB) consideră că rabinul a atentat la ”ordinea constituționala a țării”.

Rabinul șef al Siberiei va fi expulzat din Rusia

Rabinul a făcut recurs la această decizie, dar a pierdut, scrie publicația „Omsk Zdesi”. Ședința completului de judecata a avut loc astăzi în spatele ușilor închise la cererea FSB.

Decizia de a anula permisul de ședere al lui Kricevski a fost luată de serviciul de migrație la cererea FSB, care a refuzat să comenteze situația, motivând că dosarul reprezintă secret de stat, transmite Ştiri.md cu referire la paginaderusia.ro.

În 2014, FSB a mai încercat să-l expulzeze din Rusia pe rabinul Oșer Kricevski și familia sa. Atunci, serviciul de migrație a cerut expulzarea rabinului pentru un șir de infracțiuni administrative repetate. Printre acestea – amenzi rutiere, vânzarea ilegală de alcool și cârnați expirați la magazinul „Super Kocher” de pe lângă sinagogă.

Kricevski a scăpat pentru ca președintele comunității evreiești, Genady Fridman, și-a asumat responsabilitatea pentru problemele de la magazin, iar în ceea ce privește amenzile rutiere, s-a dovedit că mașina era condusă de șoferul lui rabinului șef. Ca urmare, instanța a anulat decizia de expulzare a lui Oșer Krecevski, a soției sale Rașel și a celor șase copii.

Din 2006, FSB a exulzat în total un număr de opt rabini.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării