main logo
227

Queen i-a dat block lui Donald Trump pe Twitter

Block de la trupa Queen pentru Trump! Membrii trupei i-au cerut președintelui american să şteargă de pe Twitter filmul de promovare pe care rula "We will rock you", fără acordul lor.

Queen i-a dat block lui Donald Trump pe Twitter

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a distribuit controversatul film pe 9 octombrie, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Filmul a fost şters de pe platformă după patru zile.

În videoclipul pentru campania electorală, Trump apărea susţinând discursuri la diferite mitinguri, în timp ce piesa "We will rock you" se auzea, în întregime, pe coloana sonoră.

Înainte de a fi şters de pe platformă, videoclipul înregistrase aproximativ 1,7 milioane de vizualizări.

După lansarea filmului, un reprezentant al formaţiei Queen a confirmat că utilizarea melodiei nu a fost autorizată. „Trupa "a intentat deja un proces pentru a solicita neacordarea dreptului de a folosi piesele Queen în campania Trump", a declarat acesta.

Întrebat într-o emisiune dacă trupa Queen a permis folosirea melodiei, chitaristul Brian May a spus că nu vrea să audă piesele compuse de ei în campanii.

„Nu ne-a cerut acordul. Dar dacă ni l-ar fi cerut am fi spus nu. Cred că Trump este o persoană foarte periculoasă”, a declarat May chiar în ziua lansării clipului electoral cu Donald Trump.

Conflictul dintre Trump şi formaţia Queen a început în anul 2016. Atunci, Trump, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale, şi-a făcut apariţia la Convenţia naţională republicană având pe fundal melodia "We are the champions". 

În replică, formaţia a dat o declaraţie, afirmând că nu doreşte ca "muzica ei să fie asociată cu orice fel de dezbatere politică din vreo ţară". 

Totodată, muzicienii au declarat că nu şi-au dorit ca piesa "We are the champions" "să fie utilizată ca mod de aprobare a lui Trump şi a viziunii politice a Partidului Republican".

Mai mulţi artişti, printre care se numără Neil Young şi trupele R.E.M. şi Aerosmith, i-au cerut lui Trump să nu le mai folosească piesele.

Totodată, cei care administrează averea lui Prince şi-au manifestat dezacordul, după ce Trump a folosit piesa "Purple Rain" la un miting, la aproape un an de când cei care se ocupă de organizarea campaniei electorale a preşedintelui american au fost de acord să nu mai utilizeze cântecele muzicianului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării