main logo
2464

Putin vrea summit al ONU pentru a împărți lumea în mod drept

Președintele rus Vladimir Putin a propus convocarea unui summit al membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, pentru a gestiona lucrurile la nivel global în mod „echitabil”.

Putin vrea summit al ONU pentru a împărți lumea în mod dreptFoto: newsweek.ro

Moscova speră ca această inițiativă să se materializeze „de îndată ce Occidentul își va recăpăta mințile", a declarat vineri ministrul de Externe, Serghei Lavrov, transmite Știri.md cu referire la newsweek.ro.

„Înainte de pandemie, președintele Putin a propus organizarea unui summit al membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, astfel încât să aibă loc o discuție onestă despre cum să se gestioneze lucrurile la nivel global pentru ca lumea să fie egală și dreaptă, cu prevederile Cartei ONU puse în aplicare", a declarat Lavrov la Universitatea de Stat din Belarus.

Referindu-se la o potențială extindere a Consiliului de Securitate al ONU, ministrul rus de Externe a declarat că o astfel de acțiune este necesară.

„Unii au propus adăugarea de membri permanenți, în timp ce alții au insistat să fie adăugați cei nepermanenți, dar adevărul este că piețele emergente sunt catastrofal de slab reprezentate", a subliniat Lavrov.

El a descris drept disproporționată prezența a șase națiuni occidentale în Consiliul de Securitate al ONU, format din 15 membri.

„Ne-am pronunțat în favoarea Indiei și Braziliei ca membri și susținem reprezentarea Africii", a subliniat acesta.

India și Brazilia sunt aliatele Moscovei, cu Brazilia pe cale să intre în BRICS, iar Moscova este în plină expansiune a influenței în Africa, unde susține regimuri venite la putere prin lovituri de stat, prin mercenarii companiei Wagner.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării