main logo
615

Putin vrea să îi trimită pe ruși pe Marte până la sfârșitul lui 2019

Putin a anunțat că plănuiește să trimită oameni pe Marte în 2019, mai devreme decât SpaceX și NASA cu cinci, respectiv 11 ani.

Putin vrea să îi trimită pe ruși pe Marte până la sfârșitul lui 2019Putin vrea să îi trimită pe ruși pe Marte până la sfârșitul lui 2019.

Mai mult, el vrea să trimită oameni și pe Lună, precum și mai departe în spațiu. Cei de la Space X plănuiesc să trimită oameni pe Marte în 2024, deși Elon Musk, CEO-ul companiei, a spus că vrea să lanseze misiunea chiar mai devreme, în 2019. Cei de la NASA vor să trimită oameni pe Marte în 2030, iar prima misiune fără echipaj mai devreme, în 2019, scrie playtech.ro.

Deși Rusia se anunță a fi o amenințare reală pentru Space X și NASA, e posibil ca realitatea să fie altfel. În 2011, sonda rusească Phobos-Grunt se îndrepta spre Marte, dar s-a blocat undeva în orbita Pământului, apoi a căzut în Oceanul Pacific.

Putin nu a dat prea multe explicații pentru decizia lui. Putem să speculăm și să spunem că motivele lui se încadrează undeva aici: glorie pentru țara mamă, extinderea cunoștințelor științifice și dominanța internațională. Dacă programul Rusiei este suficient de bine pus la punct, ar putea atinge toate obiectivele de mai sus.

Oricum, marile companii și Putin nu sunt singurii care au planuri mari cu planeta Marte. Proiectul Mars One a fost lansat de olandezul Bas Lansdorp și are ca scop trimiterea în 2027 a unui echipaj de patru voluntari pentru colonizarea planetei Marte. Acești voluntari vor rămâne acolo definitiv.

Prima etapă are loc în 2018, când vor fi trimise pe Marte semințe de salată, pentru a înființa o viitoare cultură de plante protejate în sere. Proiectul ar putea include și un reality-show TV, cu un posibil buget de 6 miliarde de dolari.

Cu toate astea, există oameni sceptici cu privire la proiect. Printre ei se numără Joseph Roche, astrofizician la Trinity College din Dublin. 

„Mi se pare un coşmar faptul că sunt oameni care continuă să susţină acest proiect şi-i acordă bani şi atenţie, iar apoi va ajunge inevitabil la momentul în care întregul eşafodaj se va prăbuşi”, a spus Roche pentru revista Medium. „Pentru mine ar fi un coşmar să fiu cumva legat de o astfel de farsă care ar afecta percepţia publică asupra ştiinţei”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării