main logo
864

Putin susține că e pregătit de o nouă criză a rachetelor cubaneze

Vladimir Putin, președintele Rusiei, susține că armata rusă este pregătită pentru o nouă „criză a rachetelor cubaneze” dacă SUA doresc una, precum și că țara sa este în avantaj atunci când vine vorba despre cine va deschide focul, potrivit Reuters.

Putin susține că e pregătit de o nouă criză a rachetelor cubaneze

Criza rachetelor cubaneze a izbucnit în anul 1962, atunci când Moscova a trimis rachete balistice în Cuba pentru a răspunde la o dislocare similară americană în Turcia, pornind un conflict geopolitic care ar fi putut culmina cu un război nuclear, transmite Ştiri.md cu referire la b1.ro

La mai bine de cinci decenii distanță, tensiunile se întețesc din nou între SUA și Rusia, în condițiile în care rușii susțin că americanii ar putea desfășura rachete cu rază intermediară de acțiune în Europa, atunci când Tratatul INF va fi oficial demantelat.

Comentariile lui Putin vin să completeze declarațiile anterioare ale liderului de la Kremlin, care afirmase că Moscova va răspunde cu măsuri similare la orice desfășurare de rachete balistice în apropierea Rusiei.

Totuși, avem parte de o premieră. Putin a vorbit și-a detaliat pentru prima oară avertismentele, afirmând că, odată ce Washington-ul va desfășura rachete cu rază intermediară de acțiune în Europa, Rusia ar putea trimite rachete hipersonice în zonele din marja apelor teritoriale americane.

„Putem să le plasăm, dată fiind viteza şi raza lor de acţiune, în ape neutre. Mai mult, ele nu sunt staţionare, se deplasează, iar ei vor fi nevoiţi să le găsească (...) Calculaţi. Mach 9 şi peste 1.000 de kilometri”, a spus Vladimir Putin, potrivit g4media.ro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării