main logo
264

Putin: Sper că Trump şi Kim Jong Un vor reuşi să reia contactele

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri că Moscova doreşte să ajute la reluarea dialogului între preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, în încercarea de a soluţiona criza cauzată de programul nuclear al Phenianului.

Putin: Sper că Trump şi Kim Jong Un vor reuşi să reia contactele

Liderul de la Kremlin s-a întâlnit în aprilie pentru prima oară cu Kim Jong Un, afirmând la acel moment că garanţiile de securitate oferite de SUA probabil nu vor fi suficiente pentru a convinge regimul de la Phenian să renunţe la arsenalul nuclear, transmite Știri.md cu referire la Gândul.info.

„Sper foarte mult că preşedintele Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un vor reuşi să reia contactele în viitorul apropiat şi să pună în mişcare aceste proces”, a declarat Putin la sesiunea plenară a Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg.

„Vom încerca să ajutăm cât de mult putem”, a completat preşedintele Rusiei.

„Desigur, rolul principal ar trebui să fie jucat de ţările angrenate în dispută, Statele Unite şi Coreea de Nord”, a subliniat Vladimir Putin.

Tensiunile între Washington şi Phenian s-au intensificat după eşecul summitului de la Hanoi dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, în contextul în care Statelor Unite au cerut Coreei de Nord să renunţe la programul său nuclear, în timp ce Phenianul cere eliminarea sancţiunilor ce vizează regimul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării