main logo
607

Putin și Zelenski au discutat la telefon despre schimbul de prizonieri

Președinții Rusiei și Ucrainei au discutat la telefon despre amplul schimb de prizonieri dintre cele două țări, care a avut loc sâmbătă.

Putin și Zelenski au discutat la telefon despre schimbul de prizonieri

Vladimir Putin și Vladimir Zelenski s-au arătat mulțumiți de eliberarea deținuților, spunând că este un pas important către normalizarea relațiilor bilaterale, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

Președinții au discutat și despre importanța menținerii armistițiului din Donbas și delimitarea forțelor în zona de conflict. O altă temă a fost pregătirea către summitul din formatul Normandia – cu participarea Franței și Germaniei. Se relatează că Putin și Zelenski au convenit să continue discuțiile. 

Sâmbătă, Rusia și Ucraina au făcut schimb de 35 de prizonieri de fiecare parte. Rusia i-a eliberat, între alții, pe cei 24 de marinari ucraineni capturați în noiembrie anul trecut în coastele Crimeei și pe regizorul Oleg Sențov. 

Printre cei eliberați de Ucraina se află șeful biroului ucrainean al agenției RIA Novosti, Kirill Vîșinsky și Vladimir Țemah, care ar fi condus apărarea antiaeriană a separatiștilor pro-ruși din Donbas și pe care investigatorii internaționali doreau demult să-l audieze în legătură cu doborârea zborului MH17 în 2014 deasupra estului Ucrainei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării