main logo
1904

Putin se va întâlni cu Guterres în marja Summitului BRICS

Kremlinul a anunțat o întâlnire între Vladimir Putin și secretarul general al ONU, Antonio Guterres, preconizată pentru joi, 24 octombrie, în marja Summitului BRICS, fiind și prima vizită a lui Antonio Gutteres în Rusia după cea din 26 aprilie 2022, relatează France Presse și EFE.

Putin se va întâlni cu Guterres în marja Summitului BRICSFoto: digi24.ro

La finalul Summitului BRICS din Kazan „vor avea loc șapte întâlniri bilaterale”, între care una cu „secretarul general al ONU, Antonio Guterres", a declarat consilierul diplomatic al Kremlinului, Iuri Ușakov, într-o conferință de presă la Moscova, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Va fi prima întâlnire dintre cei doi lideri în Rusia din aprilie 2022, după ofensiva rusă din Ucraina.

Guterres s-a întâlnit atunci la Moscova cu Putin, care i-a spus că el crede într-un rezultat „pozitiv” al negocierilor cu Ucraina. De atunci, Moscova și Kievul au încetat orice fel de negocieri oficiale, iar pozițiile lor par ireconciliabile în etapa actuală.

Într-un moment în care este vizată de sancțiuni internaționale severe, Rusia intenționează să demonstreze săptămâna aceasta la Kazan eșecul politicii de izolare și de sancțiuni instituite de țările occidentale ca represalii pentru invazia sa în Ucraina.

„Rusia nu este izolată. În lumea de astăzi este foarte dificil să izolezi o țară, mai ales una ca Federația Rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, cu câteva zile înainte de Summit.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării