main logo
576

Putin pune la îndoială faptul că Zelenski poate fi un preşedinte bun

Putin spune că aşteaptă „primele succese în normalizarea relaţiilor ruso-ucrainene” pentru a-l felicita. Liderul de Kremlin a apreciat şi că retorica preşedintelui ucrainean cu privire la Rusia este contradictorie.

Putin pune la îndoială faptul că Zelenski poate fi un preşedinte bun

Noul lider ucrainean Volodimir Zelenski poate că este un bun actor, însă rolul său de preşedinte în serialul de televiziune care l-a făcut celebru nu înseamnă că are calităţile unui şef de stat adevărat, a declarat vineri Vladimir Putin, relatează AFP, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro

„Eu nu cunosc această persoană, (dar) sper să ne întâlnim într-o bună zi”, a răspuns preşedintele rus, într-o sesiune plenară a Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg (SPIEF), întrebat de ce nu l-a felicitat pe preşedintele ucrainean după ce a fost ales. 

„El pare că este un bun specialist în domeniul său. Dar una e să joci un rol, alta e să fii cineva”, a declarat Putin. 

„Pentru a juca e nevoie de talent. Dar pentru a conduce afacerile de stat ai nevoie de alte calităţi, o anumită experienţă, cunoştrinţe, trebuie să vezi problemele şi să găseşti instrumentele de a le rezolva”, a continuat el. 

„Eu nu spun că el nu are aceste calităţi, poate că ele există”, a conchis Putin. Un actor şi umorist, Volodimir Zelenski a fost ales preşedinte al Ucrainei cu un scor zdrobitor în aprilie, în pofida faptului că nu are vreo experienţă politică. 

Serialul de telviziune ”Servitorul poporului”, în care a jucat un profesor ales preşedinte, a contribuit larg la popularitatea sa. 

Zelenski a fost ales după ce a promis să ”relanseze” procesul de pace în vederea încheierii războiului în estul Ucrainei şi după ce s-a declarat pregătit să discute cu Moscova - invers faţă de predecesorul său Petro Poroşenko -, în contextul în care relaţiile cu Moscova nu dau vreun semn de progres. 

Noul şef al statului şi-a înăsprit tonul vineri şi a promis o ripostă ”dură”, după ce doi militari ucraineni au fost ucişi, iar alţi opt răniţi. în noaptea precedentă, în estul rebel. Imediat după alegerea lui Zelenski, Putin a semnat mai multe decrete care simplifică acordarea cetăţeniei ruse ucrainenilor - provocând furia Kievului. 

Putin spune că aşteaptă ”primele succese în normalizarea relaţiilor ruso-ucrainene” pentru a-l felicita. Liderul de Kremlin a apreciat tot vineri că retorica preşedintelui ucrainean cu privire la Rusia este contradictorie. 

„El spune un lucru în timpul campaniei şi altceva după alegeri. Viitorul ne va spune” cum stau lucrurile, a declarat Putin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării