341
0
Putin propune Arabiei Saudite să cumpere rachete ruseşti
341
0

Vladimir Putin a propus luni Arabiei Saudite să achiziţioneze un sistem de rachete fabricat în Rusia pentru a-şi apăra teritoriul, după atacurile cu drone care i-au vizat instalaţiile petroliere la sfârşitul săptămânii.

Foto: interfax.ru

"Suntem pregătiţi să ajutăm Arabia Saudită pentru ca ea să îşi poată proteja teritoriul. Am putea să o facem în acelaşi mod în care Iranul a făcut-o, cumpărând sistemele de rachetă ruseşti S-300 şi în acelaşi mod în care Turcia a procedat deja prin cumpărarea sistemelor de rachete ruseşti S-400", a declarat preşedintele Vladimir Putin la Ankara, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro

Aceste arme "vor proteja cu siguranţă orice situri de infrastructură în Arabia Saudită".

Coaliţia din Yemen condusă de Arabia Saudită a afirmat luni că armele utilizate în acest atac revendicat de rebelii yemeniţi houthi au fost fabricate în Iran.

Rusia a chemat luni comunitatea internaţională "să nu tragă concluzii pripite" după acest atac.

"Facem apel la toate ţările să se abţină de la orice acţiune sau concluzie pripită care să agraveze situaţia, ci dimpotrivă, să menţină o line care va contribui la calmarea sa" a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinul, Dmitri Peskov.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter