main logo
410

Putin, pregătit să restabilească complet relațiile cu Ucraina

Președintele rus a declarat joi că este gata să restabilească complet relațiile cu Ucraina, cu condiția ca aceasta să nu se facă unilateral.

Putin, pregătit să restabilească complet relațiile cu Ucraina

Putin a făcut aceste declarații în contextul victoriei în alegerile prezidențiale a lui Volodimir Zelenski, transmite Știri.md cu referire la evz.ro.

Liderul de la Kremlin a adăugat că victoria zdrobitoare a lui Zelenski, novice în politică dar ales în turul doi cu un scor de 73% simbolizează, „eșecul total al politici lui Poroșenko”.

Petro Poroșenko era partizanul unei linii dure în fața Rusiei rupând aproape total orice legături ale Urcainei cu vecinul rus după sosirea acestuia la putere, în 2014, în urma anexării de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea și a războiului din estul Ucrainei cu separatiștii proruși, conflict soldat cu 13.000 de morți.

Opus lui Poroșenko, Zelenski s-a declarat pregătit să discute cu Putin și a promis „relansarea” acordurilor de pace de la Minsk pentru a găsi o ieșire din acest conflict.

Interogat de jurnaliști la Vladivostok, cu ocazia summit-ului cu președintele nord-coreean Kim Jong-Un, Vladimir Putin a comentat decretul semnat miercuri și care simplifică procedurile în vederea obţinerii unui paşaport rus de către locuitori ai regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, măsură condamnată de Kiev și de mai multe țări occidentale.

„Este ciudat că această decizie a provocat reacții negsative. Polonia emite astfel de pașapoarte pentru polonezi. România pentru români, Ungaria pentru unguri. De ce rușii sunt mai răi decât polonezii, românii sau ungurii?”, s-a întrebat Putin.

Joi, Germania și Franța au condamnat la rândul lor, într-un comunicat, decretul lui Vladimir Putin, estimând că este „în contradicție cu spiritul și obiectivele acordurilor de pace de la Minsk”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării