main logo
1452

Putin nu poate pleca în Austria: Va fi arestat imediat

Acces interzis pentru putin în Austria. De îndată ce va păși pe teritoriul acestui stat, președintele rus va fi arestat. Despre acest lucu a anunțat Ministerul Federal al Justiției din Austria, într-un comentariu pentru Ukrinform.

Putin nu poate pleca în Austria: Va fi arestat imediat

Instiuția de la Viena a declarat că, în calitate de membru al Statutului de la Roma, țara este obligată să execute mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internațională, subliniind că nici măcar șefii de stat nu au imunitate în fața Curții, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Austria, la fel ca toate celelalte părți contractante, este obligată să coopereze cu CPI: mandatele de arestare emise de Curte trebuie executate, iar persoanele căutate de Curte trebuie arestate. Nimeni nu este mai presus de lege, ceea ce înseamnă că fiecare infracțiune trebuie investigată pe deplin. Nu trebuie să existe excepții”, a declarat ministerul austriac al Justiției.

Sâmbătă, 25 martie, președintele Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a propus interzicerea activităților Curții Penale Internaționale (CPI) pe teritoriul Rusiei și pedepsirea celor care oferă asistență acestei instituții.

Amintim că Tribunalul de la Haga a emis săptămâna trecută mandate internaționale de arestare pe numele lui Vladimir Putin și a comisarului rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova Belova, care s-ar afla în centrul schemei de deportare forțată a mii de copii ucraineni în Federația Rusă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării