main logo
822

Putin: Locuitorii din Donețk și Lugansk vor primi mai ușor cetățenie rusă

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică obținerea cetățeniei ruse pentru locuitorii autoproclamatelor republici Donetsk și Lugansk din Ucraina. Documentul este publicat pe site-ul Kremlinului.

Putin: Locuitorii din Donețk și Lugansk vor primi mai ușor cetățenie

Conform decretului, cererea de obținere a cetățeniei ruse depuse de rezidenții republicilor nerecunoscute trebuie luată în considerare în termen de trei luni de la data depunerii, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Pentru cetățenii din alte țări, perioada este de trei până la șase luni și poate fi extinsă.

În document se mai spune că Putin a semnat decretul „pentru a proteja drepturile și libertățile unei persoane și cetățeni, condus de principiile și normele general acceptate ale dreptului internațional”. 

Documentul intră în vigoare la data publicării.

La mijlocul lunii aprilie, publicația Kommersant a scris pe surse că autoritățile ruse intenționează să simplifice procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru rezidenții celor două regiuni din Ucraina. 

Potrivit acestui plan, locuitorii republicilor autoproclamate vor putea aplica pentru cetățenia rusă fără să treacă examenul și să trăiască în Rusia timp de cinci ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării